Pokémon Go-fout leidt tot lege spelwereld

Pokémon Go is nog altijd een ware hype met miljoenen spelers over de hele wereld. Nu lijkt er een nare fout in het spel te zitten die resulteert in een lege spelwereld voor sommige spelers.

Pokémon Go heeft al een aantal flinke updates gekregen sinds ontwikkelaar Niantic het spel op de markt bracht. Zo wordt er gewerkt aan het verhelpen van fouten onder de motorkap, maar wordt er ook naar de veiligheid van spelers gekeken. Je kunt de app namelijk niet meer gebruiken tijdens het autorijden sinds deze update. Daarnaast werkt Niantic aan een nieuw systeem om Pokémon in de buurt op te kunnen sporen.

Geen Pokémon

Nu lijkt er een nieuw euvel in de game te zitten voor sommige spelers. In deze gevallen is de spelwereld helemaal leeg wanneer de app geopend wordt. De kaart zelf is wel zichtbaar, maar gyms, Pokéstops en Pokémon verschijnen niet op het scherm. Deze fout lijkt niet regiogebonden te zijn, maar bij spelers wereldwijd voor te komen. Tot dusver is de enige remedie het spelen van het spel via WiFi in plaats van mobiele data, maar het is onduidelijk of dit een betrouwbare manier is om door te spelen.

Niantic heeft zelf nog niet gereageerd op het probleem, maar de verwachting is dat de firma snel een nieuwe update uit zal brengen die het probleem aan moet pakken. Tot nu toe zijn alle eerdere fouten zoals vastlopers en verbindingsproblemen snel opgelost. Het zal dan ook niet lang meer duren tot Niantic ook voor dit probleem een oplossing uitbrengt.

Deel dit artikel of reageer