Pokemon GO levert nog steeds veel geld op

We hebben het al meerdere malen over gehad dat de populariteit van Pokemon GO aan het afnemen is. Daarom lijkt het erop dat het spel een hype is die sterk afneemt. Toch levert het spel de makers nog steeds erg veel geld op. Ook wordt verwacht dat de inkomsten die het spel nu krijgt stabieler zullen worden aangezien de echte fans nu overblijven om het spel te spelen. Ondanks de dalende populariteit levert het spel toch nog 2 miljoen dollar per dag op voor de bedrijven Niantic en the Pokemon Company. Hieronder is er meer over te lezen.

Onderzoek

Hier is onderzoek naar gedaan door het bedrijf Newzoo. Uit het onderzoek van Newzoo is gebleken dat het spel de makers nog steeds 2 miljoen per dag oplevert, wat wel een stuk lager is dan tijdens het hoogtepunt. Ongeveer 3 weken na de lancering van de game was het hoogtepunt van Pokemon GO toen het spel 16 miljoen dollar per dag opleverde. Rond de tijd toen het spel op zijn hoogtepunt zat kwamen er dagelijks ongeveer 27 miljoen gebruikers bij.

Ondanks dat er ook veel mensen stoppen met spelen komen er momenteel nog wel ongeveer 700.000 mensen per dag bij. Uit het onderzoek is nog meer naar voren gekomen. Zo is er gebleken dat Pokemon GO veel nieuwe spelers heeft aangetrokken die voorheen helemaal niet van het gamen waren. Een kwart van alle spelers van Pokemon Go heeft namelijk aangegeven dat ze voorheen nooit spellen speelden die in de top 30 van de mobiele apps stonden. Het is lastig om na te gaan of deze mensen ook nooit andere spellen speelden, maar hiermee kan er wel van uit worden gegaan dat Pokemon GO een hele nieuwe groep mensen aanspreekt.

Gemeente Den Haag klaagt Niantic aan

Toch is niet iedereen even blij met de komst van Pokemon GO. In Kijkduin vond er de laatste maanden veel chaos plaats wat voor onrust en overlast zorgde. De gemeente van Den Haag heeft meerdere malen contact gezocht met Niantic, maar kreeg hier geen gehoor aan. Daarom heeft de gemeente van Den Haag het bedrijf Niantic aangeklaagd.

Inmiddels heeft Niantic hier gehoor aan gegeven, maar niet door minder Pokemon voor te laten komen in Kijkduin. Ze hebben er namelijk voor gekozen om er een extra Pokéstop bij te plaatsen op het plein in Kijkduin! Hoogstwaarschijnlijk zal het dus alleen maar drukker gaan worden in dit gebied. Hier lees je er meer over.

Populairste artikelen

Deel dit artikel of reageer

3 Reacties op Pokemon GO levert nog steeds veel geld op

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.