Pokemon GO zorgt voor veel afval in Nijmegen

Dat Pokemon GO voor veel drukte op plekken kan zorgen daar zijn we inmiddels wel achter. Zo is Kijkduin eerder al uitgeroepen tot de Pokemon-stad van Nederland en is er vervolgens veel geklaag geweest van omwonenden dat er een te grote drukte aan Pokemon trainers was. Niet alleen in Kijkduin, maar ook op veel andere plekken in Nederland is er Pokemon gekte. Een van deze plekken is het Valkhofpark in Nijmegen. Deze drukte zorgt echter ook voor veel troep. Iedere ochtend ligt er namelijk weer een hoop rommel in deze omgeving die opgeruimd moet worden.

Rommel in het Valkhofpark

Een ontmoetingsplek voor de vele Pokemon trainers zijn de trappen in het Valkhofpark. Dit is te zien aan de vele rommel die schoonmakers hier dagelijks weer aantreffen. De reden waarom hier veel mensen bijeen komen om Pokemon te vangen is, omdat er hier 4 Pokéstops in de omgeving zitten. Bij de Pokéstops kunnen trainers de spullen ophalen die ze nodig hebben voor het spelen van het spel.

De afvaldienst Dar heeft meegedeeld dat deze Pokemon bijeenkomsten erg veel rommel opleveren. Dagelijks zijn de medewerkers van het schoonmaakbedrijf druk met het opruimen van alle rommel. Volgens de schoonmakers ligt er nergens in het centrum van Groningen zoveel rommel als er ligt in het Valkhofpark. Er zijn hier talloze drankblikken te vinden en er ligt veel andere rommel.

Als maatregel worden er daarom extra vuilnisbakken geplaatst. Daarnaast moeten de medewerkers van het schoonmaakbedrijf Dar er iedere ochtend voor zorgen dat al het afval voor 9:30 is schoongeveegd. Dit is het moment waarop de winkels ook los gaan.

Goed nieuws is echter dat de Pokemon trainers naast alle rommel niet zorgen voor overlast. De toestand blijft namelijk beperkt tot rommel op straat. De politie houdt regelmatig een oogje in het zeil, maar hier verloopt alles goed.

Wil je meer Pokemon nieuws lezen? Hieronder vind je meer informatie:

Populairste artikelen

Deel dit artikel of reageer

8 Reacties op Pokemon GO zorgt voor veel afval in Nijmegen

  1. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy.
    I’ve read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or suggestions.

    Maybe you can write next articles referring to this article.
    I desire to read more things about it!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.